16.11.2021

Catering Wigilijny

– barszcz wigilijny (do każdego litra barszczu 15 sztuk  pielmieni gratis)
– aromatyczna zupa kurkowa
– krem z pieczarek
25zł/litr
30zł/litr
20zł/litr
– pasztecik francuski z nadzieniem wigilijnym5,00 sztuka
– pierogi z kapustą i grzybami17,00 6 sztuk
– pierogi ze szpinakiem
– pierogi z farszem ziemniaczano-pieczarkowym
– krokiety z nadzieniem pieczarkowym
17,00 6 sztuk     17,00 6sztuk
6,00 sztuka
  DANIA RYBNE NA CIEPŁO 
– sandacz w salsie pomidorowo-paprykowej (80g-ryba)14,00 porcja
– łosoś w sosie grzybowym (80g-ryba)13,00 porcja
– łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem(80g-ryba)13,00 porcja
– dorsz w sosie porowym (80g- ryba)  12,00 porcja
DANIA MIĘSNE NA CIEPŁO 
– udko z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów i papryki12,00 porcja
– żeberka wieprzowe na kapuście zasmażanej 120g12,00 porcja
– udko z kaczki z czerwoną kapustą na słodko(1udko)13,00 porcja
– kotlet de`volaille z masłem 120g – drobiowa roladka z serem 120g                                                                             11,00 porcja 11,00 porcja
– tradycyjne zrazy wołowe w sosie 100g12,00 porcja
– gęś w całości z pomarańczą i jabłkiem(surowa 4kg, upieczona 2kg)
– królik w całości w sosie śmietanowo – grzybowym  
150,00 sztuka    90,00 sztuka  
ZAKĄSKI ZIMNE 
– łosoś  w galarecie z marchewką11,00 porcja
– łosoś pod białym puchem z posypką orzechową12,00 porcja
– pstrąg  w galaretce rybnej10,00 porcja
– łosoś w zalewie słodko-kwaśnej (20dkg ryby plus zalewa)    18,00 słoik
– tradycyjny karp w galarecie11,00 porcja
– ryba po grecku z warzywami11,00 porcja
– sandacz z groszkiem i marchewką w galarecie11,00 porcja
– rolada marchewkowa z warzywami (2 plastry porcja)   
– rolada szpinakowa z łososiem wędzonym (2 plastry porcja)                     
9,00 porcja
10,00 porcja
– gotowany schab przekładany farszem jajecznym z sosem czosnkowym w galarecie
– ozory w galarecie z groszkiem i marchewką                                                                                      
10,00 porcja  
10,00 porcja
– polędwiczka wieprzowa faszerowana grzybami w otoczeniu sosu musztardowego
– sałatka jarzynowa
10,00 porcja  
20zł/kg
  
  CIASTA (WYPIEK WŁASNY -BLACHA PROSTOKĄTNA) 
– świąteczny sernik wiedeński                                          ½ 45,0080,00 cała blacha
– cynamonowiec  na herbatnikach                                     ½ 45,0080,00 cała blacha
– makowiec japoński                                                          ½ 45,0080,00 cała blacha
– jabłecznik z kokosem                                                      ½ 45,0080,00 cała blacha
– piernik świąteczny (forma chlebowa)                             ½ 25,0040,00 sztuka
– keks z bakaliami (forma chlebowa)                                 ½ 25,0040,00 sztuka
– makowa panienka                                                          ½ 45,0080,00 cała blacha
– strudel drożdżowy makowy z kruszonką                      ½ 45,0080,00 cała blacha
– strudel drożdżowy z jabłkiem i cynamonem                 ½ 45,0080,00 cała blacha
– kora dębu                                                                      ½ 45,0080,00 cała blacha
– marysieńka                                                                   ½ 45,0080,00 cała blacha
  

POLECAMY :

chleb własnego wypieku cały ( słoiczek smalcu gratis!)                                        12,00 sztuka

chleb własnego wypieku ½ ( słoiczek smalcu gratis!)                                      7,00 sztuka

krajanka piernikowa                                                                                      10,00 paczka

Zamówienia prosimy składać do 19.12.2021 w recepcji, telefonicznie pod numerem telefonu: 58 552-80-76

  lub na adres e-mail: informacje@dworekolenka.pl

Odbiór zamówień w dniach:

23.12.21r. (czwartek)   w godzinach 17:00-20:00

24.12.21r. (piątek)   w godzinach 9:00-12:00

ŻYCZYMY WESOŁYCH ŚWIĄT